EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъфет: Край на петролния бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет: Край на петролния бизнес

mail12:10 | 18.02.2015прегледи 1864 коментарикоментари 0


Основателят на инвестиционния холдинг Berkshire Hathaway Уорън Бъфет е продал всички свои акции в двете най-големи американски петролни компании в края на 2014 година и е придобил част от капитала на мултимедийната компания 21st Century Fox от групата на медийния магнат Рупърт Мърдок, съобщи ТАСС.
Бъфет е продал акциите си в Exxon Mobil и ConocoPhillips в ранния етап на силното поевтиняване на петрола, пише вестник "Лос Анджелис таймс".
Милиардерът е продал акциите през четвъртото тримесечие на 2014 година. Според изчисления на специалисти само за пакета акции в Exxon Mobil - 41,1 милиона акции - инвеститорът е получил $3,9 млрд. Според някои експерти Бъфет е закъснял с излизането от петролния бизнес и е понесъл определени загуби. До излизането си от Exxon Mobil Бъфет е бил осмият по големина акционер в компанията.

Същевременно милиардерът е купил 4,75 милиона акции, чиято стойност се оценява на 160 милиона долара в групата 21st Century Fox, в която влиза и влиятелната консервативна телевизия Fox News и холивудското киностудио, съобщи "Холивуд рипортър".
Освен това Бъфет е увеличил дела си в американския оператор на телевизионни спътникови мрежи DirectTV, в General Motors Co., Visa и MasterCard.
Състоянието на Бъфет към момента се оценява на $73 млрд.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg