EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бърнанке настоява ФЕД да запази надзора над малките банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бърнанке настоява ФЕД да запази надзора над малките банки

mail09:41 | 18.03.2010прегледи 489 коментарикоментари 0


Председателят на Управителния съвет на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Бен Бърнанке заяви пред Камарата на представителите, че УФР трябва да запази
правомощията си за надзор над банките в страната, предадоха ИТАР-ТАСС и Associated press.
УФР настоява да продължи да извършва надзор не само над големите, но и над по-малките финансови институции в САЩ, тъй като събраната в рамките на този процес информация помага на централната банка да формулира насоките на икономиката на САЩ, подчерта Бърнанке.
Информацията, която УФР събира в ролята си на банков регулатор, е важен фактор при определянето на лихвените проценти, посочи той. Тя също така позволява на Федералния резерв да следи състоянието на цялата банкова система, допълни
Бърнанке.
Повод за изявленията на председателя на УС на УФР е готвеният законопроект за ограничаване на правомощията на резерва. Той предвижда под надзора на УФР да останат само банките, чиито активи възлизат на не по-малко от 50 млрд.
долара. Това на практика означава, че под контрола на федералния резерв ще останат само 35-те най-големи финансови институции в страната. В момента УФР упражнява надзор над близо пет хиляди банкови холдинга, 850 американски, както и няколко чуждестранни банки, работещи на територията на САЩ, посочва ИТАР-ТАСС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg