EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бързи заеми заради забавяне на заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бързи заеми заради забавяне на заплати

mail15:30 | 16.11.2011прегледи 603 коментарикоментари 0


Забавянето на заплати е сред най-честата причина хората да теглят бързи кредити (т.нар. кредити до заплата). Това констатират от кредитна компания NetCredit, специализирана в отпускането на такива заеми. Обикновено хората ползват подобни услуги за покриване на текущи разходи като сметка за ток или телефон, храна, медицински услуги, лекарства и др., като средната сума, която теглят е 260 лв.
„Предимството на бързите кредити е, че може да изтеглите толкова пари и за толкова време, колкото ви е необходимо. Напр. забавянето на заплатата ви е 5 дни – съответно теглите сумата за 5 дни и си плащате интернета, за да не ви го изключат.”, казват от компанията. Всеки с чиста кредитна история и постоянен трудов договор може да кандидатства за кредит до заплата. Средната възраст на хората, които най-често се възползват от подобен род услуги е 32 г. 50 % от теглещите такива кредити са до 30 годишни. До 30 мин. след подаването на заявката човек разбира дали е одобрен или не, а кандидатстването е изцяло онлайн и се изразява в 4 стъпки - лични данни, работа, имейл за връзка и изпращане на sms (с който информирате, че искате заявката ви да бъде разгледана). Ако кандидатът е одобрен, от фирмата му се обаждат и му задават няколко въпроса, с които да го идентифицират, а парите постъпват по сметката му до минути.
Кредитите до заплата представляват малки суми за кратък период от време (от 1 до 30 дни), чието предназначение е да осигурят бързо средства за най-спешни нужди. Стойността на заема варира в различните държави, като в България сумата може да е от 1 до 399 лв. (над тази граница попада в обхвата на Закона за потребителските кредити). Икономическата криза и все още растящата междуфирмена задлъжнялост са причина все повече работодатели да забавят заплатите на служителите си. Само в началото на тази година 72 компании дължат 19 млн. лв. за заплати . В тази ситуация бързите кредити стават все по-актуални.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg