EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бърза връзка за бизнеса до АМ Русе-В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бърза връзка за бизнеса до АМ Русе-В.Търново

mail18:34 | 03.07.2019прегледи 724 коментарикоментари 0


Предвижда се директна пътна връзка между обновената Западна промишлена зона на Велико Търново, където бази имат 500 местни фирми и заводи, с новата магистрала Велико Търново - Русе. Скоростният път ще преминава край селата Момин сбор и Шемшево и ще излиза край промишлената зона на Дебелец, информира зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той отчете приключването на един от най-значимите проекти за бизнеса в града, с които изцяло бе реновирана Западната промишлена зона. Проектът е на стойност над 1.6 милиона лв. по ОП"Региони в растеж", а обектът вече има разрешение за ползване.

"Западната индустриална зона е мястото, където може да бъде развивана индустриалната част на града.И в момента тук работят около 3000 души и този проект им гарантира достъп. С новата инфраструктура и новия мост към Шемшево се създават възможности за разширяването й и нтерес от инвеститори не липсва", каза проф.Камарашев.

Тук е използван и новият подход при строителство на пътища с акцент - отводняването, тъй като това се превръща в един от големите проблеми на Велико Търново, поясни инж.Цанко Бояджиев, ръководител на проекта. В зоната са изградени 7 големи отводнителни шахти, повдгнати са над 200 дъждоприемни съоръжения, монтирани са два големи водосъбирателни улея, както и са заустени близо 50 локални тръби.

Работата по реконструкцията продължи година и половина. Направени са близо 6 км нова улична мрежа, преасфалтирани са 6227 кв.м настилки на основни и второстепенни улици. Изградени са тротоари и са поставени 4948 м. бордюри. направено е ново улично осветление и паркоустрояване.Монтирни са пътни знаци и е изпълнена пътна маркировка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158