EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българското вино през 21 век

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българското вино през 21 век

mail08:15 | 08.11.2019прегледи 712 коментарикоментари 0


От 2007 до 2019 година лозарството и винопроизводството в България претърпяха значителна трансформация, която освен че даде нов облик на бранша, категорично посочи липсващите звена в организационната структура на отрасъла. От приоритетен сектор, с доминиращ експорт, „Виното“ е на път да се впише в спомагателните графи на земеделието в България с незначителен дял в общия продукт. Статистиката е неблагоприятна от гледна точка на намаляващите лозарски площи, намаляващия пазарен дял на крайния продукт, ниската добавена стойност на вината и висока производствена себестойност, заличаването на районите и отказа на производителите да произвеждат и предлагат вина с наименование за произход. Статистическите данни са контрастни на фона на доказаното повишаване на качеството на българските вина, безспорните им успехи на международни форуми и засилващия се интерес към страната, като производител с неизчерпан потенциал за развитие на фона на прекалено познатите за потребителя класически винени дестинации. Това са констатации на експерти, дни преди провеждане на традиционното изложиние DiVino.

Отчитайки разнопосочните тенденции в сектора, конференцията Българското вино в XXI век ще търси равновесната точка на развитие, която да запази акумулираната позитивна енергия в бранша и да намали негативните тенденции, очертани в последните години.
За да достигне до ясно формулиране на цели и решения Конференцията ще направи преглед на всички аспекти на бранша: от производството и законодателството през маркетинга до търговията – както в страната, така и навън,
Конференцията ще търси общо съгласие, а няма да промотира дейността на отделни структури, включени или не като организатори. Конференцията ще бъде на равно отстояние спрямо всички участници, така че да им даде възможност освен своите приоритети да получат реална представа за позицията на всеки един професионално зает в бранша.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg