EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският турист обича Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският турист обича Балканите

mail14:00 | 28.11.2012прегледи 635 коментарикоментари 0


Като турист българинът не е склонен към авантюри, вече е изцяло европеец. Една новина може да го накара да се откаже от пътуване или направо да "изтрие" определена дестинация от картата на света, каза за БТА Радослав Георгиев - мениджър на голяма туроператорска компания. Експертът коментира ситуацията в бранша, предпочитанията на българския пътешественик и резервациите за предстоящите празници. В подкрепа на твърденията си за здравомислието на родния турист той разказва, че след т. нар. Арабска пролет пътуванията към тази част от света са сведени до минимум. За предпочитаните до преди няколко години Египет и Тунис няма почти никакви заявки.
Любими дестинации за родните туристи остават съседните държави, разказва Георгиев. По думите му много нашенци пътуват до Турция и Гърция не само, за да си починат в популярните курорти, но и за да разгледат забележителностите на двете държави. Сред най-предпочитаните маршрути на българите е и Италия. Обяснението е, че освен изключителното културно и историческо наследство, тази страна е и сравнително близко и пътуването е на приемливи цени, обяснява Георгиев.
Специалистът отчита, че нашите туристи харесват и по-екзотичните места. Като най-предпочитани той посочва остров Бали, Тайланд и Индонезия. В последно време все по-актуална страна става и Виетнам.


 


Тагове: туристи, регион
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037