EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail10:19 | 06.04.2016прегледи 929 коментарикоментари 0


"Пациенти лягат под ножа без предварително изследване", пише на първа страница Новинар. "Лекари рискували здравето на онкоболните си пациенти и поставили живота им на кантар, за да запазят бизнес плана на лечебното заведение, в което работят, съобщи здравният министър Петър Москов, цитиран от изданието. Прокуратурата вече е уведомена за нередностите, съобщи още Москов. Според него "това е причината, заради която лечебни заведения скачат срещу законовите промени, които влязоха в сила от 1 април", допълва "Новинар".

"Втори заместник-министър си отиде заради евромилионите за наука", отбелязва вестник Сега. Огромните апетити към 350-те милиона лева, които предстои да усвоим по оперативна програма "Наука и образование", доведоха до втора смяна в екипа на просветния министър Меглена Кунева, коментира още "Сега". Проф. Николай Денков, който отговаряше за европрограмата и за висшето образование, вчера депозира оставката си пред пред премиера Бойко Борисов, пояснява изданието. При обсъждането и вземането на решение трябва да има взаимно доверие, но и от двете страни не можахме да изградим такова, казва проф. Николай Денков, цитиран от изданието.

"КАТ погна шумни коли". "Глобата е 20 лева, но спират автомобилите от движението", пише Труд. КАТ започна хайка за коли с махнати шумозаглушители, затъмнени стъкла, тунинговани или подменени двигатели. Принудителното спиране от движение на колите е по-ефективна мярка от глобата, която е в размер на 20 лева, коментират от КАТ.

"Първите български имена от "Документите Панама" са на бизнесмените Николай и Евгения Баневи", пише 24 часа. В коментар за вестника Евгения Банева заявява, че не познава бизнесмен, който да няма офшорки, но си плащат редовно данъците.

"Евтините горива и суровини свиха приходите от ДДС при внос с 8%, пише Капитал дейли и допълва, че първите 2 месеца на годината Агенция "Митници" е събрала едва 464 милиона лева, което е най-ниското ниво от 2011 насам.

"Талантите ни се завръщат". "Математици избират родни ВУЗ-ове, учени сменят Харвард със София", четем на челна позиция в Стандарт. Ректорът на Медицинския университет акад. Ваньо Митев се похвали, че е успял да "върне" учени от Харвард, които сега работят в неговия университет. В България учи и Атанас Атанасов – момчето, което получи награда на "Научните чудеса" заради изобретението си – таблет за незрящи, научаваме от публикацията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg