EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail09:40 | 25.02.2015прегледи 780 коментарикоментари 0


Подадената от генерал Стоян Тонев оставка е основна тема за СТАНДАРТ. Заради подозрения за злоупотреби при управлението на ВМА, генерал Тонев напусна парламента, а прокуратурата заяви, че ще продължи да разследва случая.

Със заповед на здравния министър д-р Петър Москов още днес експерти от регионалните здравни инспекции ще влязат на спешни проверки в държавните болници в цялата страна, съобщава ПРЕСА. Те ще проверяват за легални и полулегални частни структури, дублиращи се звена и схеми за източване на публични средства.

За още една оставка, тази на Владимира Янева, като председател на Софийския градски съд, пише ДУМА. Янева не напуска съдебната система, а само ръководната позиция. Очаква се Висшият съдебен съвет да приеме оставката й на редовното си заседание утре, обяснява вестникът.

Правителството разработва нов модел за подпомагане при природни бедствия, посочва СЕГА. Изданието обяснява, че право на помощ от бюджета ще имат само крайно нуждаещи се, които не могат да застраховат имотите си. Останалите ще трябва да им направят доброволни застраховки.

Тъй като парите във фонда за помощ при бедствия вероятно няма да стигат, финансовият министър заговори за потенциално вдигане на застрахователния данък. Така, вместо да стимулира все повече граждани сами да плащат за риска, държавата може да накаже сключващите застраховки с допълнителни разходи, коментира по темата КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Университети настояват да се увеличи възрастта за пенсиониране на професорите, въпреки че в момента има и над 80-годишни преподаватели, които четат лекции, пише ТЕЛЕГРАФ. Липсата на кадри принуждава висшите училища да ползват пенсионерите като хабилитирани преподаватели до дълбока старост.

55-годишни и дори по-възрастни масово тръгват на гурбет, за да си докарат по-високи пенсии, съобщава МОНИТОР.

Най-малко 30 милиона лева за взели " защитници" на природата, докато са имитирали, че опазват резервата "Срeбърна", пише на първа страница ТРУД. Сигналът е на неправителствена гражданска коалиция. От министерството на околната среда заявяват за вестника, че ще се запознаят със случая и ще обявят становището си днес.

24 ЧАСА публикува интервю със земеделския министър Десислава Танева. 100-те дни управление на министерството, Кодекса за земята и незаконната сеч са част от темите в разговора./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035