EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail08:45 | 23.01.2014прегледи 921 коментарикоментари 0


1 500 от общо 11 хиляди данъчни декларации, подадени от началото на годината, се оказаха объркани заради проблема с образеца на служебната бележка за получени извънтрудови доходи, посочва в публикация вестник Сега и уточнява, че от вчера на сайта на приходната агенция е публикуван нов образец, коригиран с дописани със ситен шрифт разяснения.

Графиците за годишен отпуск ще бъдат премахнати. За това предложение на икономическия министър Драгомир Стойнев съобщава Телеграф, като посочва, че това задължение засега ще отпадне само за малките дружества с персонал до 10 души.

Стандарт пише, че парламентът слага ограничения на лихвите по бързите заеми с промени в Закона за потребителските кредити, които ще бъдат внесени до дни. Те предвиждат таван от 24 %, за да се избегнат случаи, в които лихвите стигат до 400 на сто, научаваме от публикацията.

Столичната регионална здравна инспекция обяви грипна епидемия в София. В лечебните заведения са преустановени детските и женските консултации. За момента затваряне на училищата в столицата няма да има, отбелязва Новинар като цитира шефа на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Фокусът за 2014 година ще бъде насочен още по-силно върху битовата престъпност, цитира казаното от вътрешния министър Цветлин Йовчев вестник Дума.

По 1,20 лева за литър овче мляко получават животниовъдите, които вече предават първите количества. Според председателя на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров тази цена е абсурдна на фона на разходите и навежда на мисълта за картелно споразумение между изкупвачите, пише по темата вестник Преса.

Поддържането на режим на зимна готовност е струвало около 15 милиона лева за ноември и декември. Толкова плаща държавата на пътните фирми затова, че техниката е на стартова позиция, а материлите за борба със снега са осигурени, съобщава вестник 24 часа.

Таксите за разрешително за строеж, съгласуване и одобряване на инвестиционните проекти да се определят централно и да са еднакви за всички 264 общини. Това предложение на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов е включено в третия пакет на правителството за намаляване на административната тежест, който вече в приет, пише Труд.

Категоризацията на ресторантите и баровете отпада в началото на следващата година, е предвидено в промените в Закона за туризма, одобрени от правителството, отбелязва Монитор.

В 24 часа е публикувано интервю с вицепрезидента Маргарита Попова. Купуването на гражданство, проектът за нов Наказателен кодекс, и докладът на Европейката комисия са сред темите в разговора.

Резултатите от мониторинговия доклад на Европейската комисия е основна тема за днешните вестници. България търпи пълен провал в битката с корупцията и мафията, посочва вестник Сега. Според Труд критиките на Еврокомисията не са предизвикали политически трус в София.БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg