EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail08:25 | 06.01.2014прегледи 1013 коментарикоментари 0


"Заради 100 бона убиха дъщеря на зърнен бос" във Варненско, съобщава вестник Стандарт. Жертвата Хюлия Маджарова, 22-годишна, "била открита мъртва край магистрала "Хемус" вчера сутринта. Тя е с голяма рана на главата, но причината за смъртта е неясна." Информацията, че е искан откуп за жената, Стандарт черпи от неназовани източници в полицията.

Хюлия излязла на 31-ви декември да празнува с приятели за Нова година и повече не се прибрала, разказва 24 часа. На следващия ден на семейството й се обадили похитители, които поискали откуп. Предупредили бащата Назми да не се обажда в полицията. След като чакал обаче денонощие, той не издържал и се свързал с МВР. Униформените са арестували младеж, който обаче бил освободен, пише 24 часа. Според Стандарт полицията издирва приятеля на Хюлия, който е "боксьор с връзки с подземния свят".

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще изслушва днес номинираната за главен съдебен инспектор върховна съдийка Веселина Тенева, съобщава Преса. "Повод за проверката е информацията за странни сделки в семейството й, които пораждат въпроси. Междувременно стана ясно, че ГЕРБ ще иска удължаване на процедурата за нови номинации. Онзи ден Цветан Цветанов обяви, че трябвало да се даде възможност и на неправителствения сектор да излъчи кандидати", припомня вестникът.

"Правителството готви нов закон за държавната помощ", съобщава вестник Сега. Причината е, че Европейската комисия ще приключи скоро разследването на горските замени в България и вероятно ще обяви, че противоречат на европейските правила. Ако Брюксел нареди възстановяване на облагите, София трябва много бързо да вземе съответните мерки. В противен случай казусът ще бъде предаден на Европейския съд в Люксембург, който може да наложи гигантски глоби на страната ни. Оказва се обаче, че държавата ни няма ясен и работещ механизъм, по който да събира неправомерно дадени помощи, отбелязва вестникът.

"Правителството започва ударно теглене на заеми преди евроизборите", пише Капитал Daily. Още през този месец чрез продажба на държавни ценни книжа на вътрешния пазар ще бъдат взети 900 милиона лева при законов лимит на новите дългове от 4 милиарда и 400 милиона за цялата година. "Макар официално да не се посочва с каква цел ще бъдат изтеглени тези средства, може да се предположи, че те са предназначени за авансово изплащане на земеделските субсидии. Така ще се повтори схемата от миналата година, когато под натиска на протестите правителството на ГЕРБ изтегли извънреден заем и макар тогава БСП да се обяви против тази мярка, сега левицата прави абсолютно същото", пише Капитал Daily. Според вестника тези действия са притеснителни заради понижението на перспективите пред кредитния рейтинг на България от страна на агенция Standard and Poor's./източник БНР
 


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg