EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес &бедствията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес &бедствията

mail10:10 | 04.02.2015прегледи 837 коментарикоментари 0


Бедствията и преодоляването на щетите от тях са основна тема за вестниците Стандарт и 24 часа, които публикуват на челно място обширни материали по темата.

"Тръгнаха свлачища, чакат Тунджа в Елхово", пише 24 часа, като уточнява, че язовир "Тича" може да потопи Дългопол.

Стандарт съобщава в заглавие по темата: "Евакуират с прокурор. Чака се нова приливна вълна, екипите в бойна готовност".

Труд избира за водеща тема в броя си тази сутрин, че вирусите повалят 2 300 души на час. При един на хиляда грипът поразява мозъка, уточнява публикацията.

Вестник Сега съобщава, че турски граждани ще съдят България за наводненията. Става дума за жители на населени места около Одрин, чиито имоти са пострадали от преливането на реките Марица и Тунджа.

Темата за бедствията и последствията от тях присъства с репортажи и снимков материал и на страниците на останалите централни издания.

За незапомнен рекорд пише на първата си страница вестник Преса и уточнява, че болниците натрупаха над 500 милиона лева дългове. Първенци са ВМА и пловдивската болница "Свети Георги".

От първата си страница изданието съобщава още, че е издадена първата ефективна присъда за нападение над лекар. За първи път бияч на лекар ще лежи в затвора, научаваме от публикацията.

На челно място вестник Сега съобщава, че частните фондове искат промяна във формулата за пенсиите. Дружествата смятат, че делът им в общия размер на пенсиите трябва да падне от 28 на 17 на сто.

На темата акцентира и 24 часа, който съобщава, че частните фондове искат нова формула за пенсии и Националният осигурителен институт да плаща повече.

Монитор акцентира и на предложението - майки, зарязали децата си, да връщат получаваните от тях помощи. Вестникът цитира коментара на ДПС, че поправките на социалния министър Ивайло Калфин са противоконституционни.

Вестник Телеграф съобщава от първата си страница, че КАТ започва да налага глоби и на пътници, ако се возят при пиян водач. Санкции ще има и в случаите, ако шофьорът няма застраховка "Гражданска отговорност" или кара пиян, научаваме от публикацията. В нея се уточнява, че тези предложения за промени в Закона за движение по пътищата са поискани от Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на пътя.

Вестниците Монитор и Дума съобщават от първата си страница, че правят два нови центъра за бежанци в Южна България. Оградата по границата намалила 7 пъти нелегалния трафик на хора от Турция, пише Дума, а акцентът за Монитор е поставен върху недостига на средства за лекари и преводачи и на това, че бежанците ще бъдат с чип карти.

Централните издания акцентират и на новината, че президентът Росен Плевнелиев подписа указ за назначаването на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд.

Пред вестник Преса Лозан Панов заявява:Съдебната власт е в нетърпима агония.

В интервю за 24 часа президентът на Македония - Георге Иванов казва: Хубаво е в Скопие да има улица "Желю Желев".БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189