EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българските планини - 4-ти по красота в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските планини - 4-ти по красота в Европа

mail07:10 | 19.01.2021прегледи 854 коментарикоментари 0


Българските планини бяха оценени подобаващо като едни от най-хубавите в Европа, като изпревариха дори швейцарските алпи. В престижна класация на британски сайт, изготвена от Трип адвайзър, България заема 4-то място с един от най-високите рейтинги. Пред нас са само Украйна, Словения и Словакия, съобщава ТВ Европа.  България се оказа с по-добри и атрактивни национални паркове от тези на Швейцария, според проучване на експертите от SaveOnEnergy.com/uk за най-високо оценените национални паркове в Европа. Страната ни е на четвърто място със среден рейтинг 9,64 от 10 в класация, изготвена от „TripAdvisor“, пред Швейцария, която е на пето място със среден рейтинг 9,60. В заемащата четвърто място България екосистемите са изцяло с естествен произход и с голямо разнообразие на растителни и животински видове и местообитания. В България са обособени 3 национални парка с обща площ 193 000 хектара.

Не е тайна, че Европа е дом на някои от най-красивите обекти със защитена природа в света – от гъсти гори до искрящи на слънчевата светлина езера. Разходката в един от тези европейски национални паркове ще ви осигури най-чистия въздух на континента.Независимо дали търсите идеалния фон за публикация в Инстаграм или за да си набележите красиви, неизследвани части на света, които да посетите, експертите от SaveOnEnergy.com/uk се притичват на помощ, разкривайки ви коя държава е дом на най-високо оценените национални паркове в Европа.

Страната с най-високо оценени национални паркове е Украйна, със среден рейтинг на „TripAdvisor“ 9,73 от 10. Националният парк Украйна с най-висок рейтинг е Карпатският национален природен парк, създаден през 1980 г. за защита на ландшафтите на Карпатите. Следва я Словения, която предлага само един национален парк, и има средна оценка от 9,72. Той се отличава с изключително красиви пейзажи, което му дава и въпросната средна оценка.

На трето място, с 9 национални парка и среден рейтинг от 9,69, е Словакия. Топ 10 завършва Великобритания с 15 национални парка и среден рейтинг от 9,45.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg