EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българските индекси завършиха различно седмицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските индекси завършиха различно седмицата

mail17:34 | 11.12.2009прегледи 463 коментарикоментари 0


Въпреки че се движеше през по-голямата част от търговското време на положителна територия, SOFIX не успя да задържи преднината днес и завърши с малък негатив от 0.05%. Седем от компонентите на индекса го подкрепиха на дневна база.
Сред печелившите дружества се наредиха Спарки Елтос, Каолин и Олово-цинков комплекс-Кърджали. Най-разменяна в рамките на индекса беше Софарма, където над 50 000 акции смениха своя собственик, в следствие на което производителката на лекарства поевтиня с 0.25%. Неохим и Холдинг пътища натежаха в индекса на дневна база.
По-широкият BGTR30 повиши умерено стойността си днес. Печелившите позиции превишаваха тези със загуби в съотношение 13:10, а две от емисиите останаха без промяна.
Зърнени харни и Стара планина холдинг подкрепиха индекса на свой ред. Монбат и Трейс Груп Холд запазиха ценовите равнища от вчера, а с по-сериозни разпродажби завършиха дружествата със специална инвестиционна цел.
Днес оборотът на регулиран пазар нарасна още при старта на търговията след прехвърляне на големи пакети от Балкан АД-Ловеч и Биовет. По-голям обем бе изтъргуван и с правата на Енемона, при които последен ден за борсова търговия е понеделник следващата седмица.

 

Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

 

Източник:Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg