EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български ракии на силен конкурс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български ракии на силен конкурс

mail06:55 | 06.05.2018прегледи 1981 коментарикоментари 0


Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Деветнадесетото му издание ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. в Пловдив, България.

„Българската високоалкохолна индустрия предлага напитки на високо ниво. Малцина знаят, че България произвежда 180 милиона литра алкохол годишно, в сравнение със 120 милиона литра вино на година. Една от основните цели на Spirits Selection е да запознае международното жури с нови производители и с автентични напитки, каквито са произведените у вас. Провеждането на конкурса в Пловдив ще позволи на световни вносители да открият българската ракия и българската индустрия на спиртни напитки“,  коментира Тиери Хейнс, Директор на Spirits Selection.

 „Конкурсът ще привлече интереса на близо 70 лидери на мнение от 24 националности по света. Целта е да се рекламира страната-домакин, нейното производство, традиции, история и култура,“ допълва Меглена Михова от „Пробежекс“, представител на Конкурса в България. „Отличените с медал от Spirits Selection напитки повишават продажбите си с 20-25%“, пояснява тя.

Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, ликьор, текила и др. Регистрацията за участие в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2018 се прави на онлайн на www.spiritsselection.com/en/registration/#_registration. Всеки производител трябва да изпрати по 2 бутилки от 1 мостра до: M&M Militzer & Muench BG Co Ltd., София 1336, ул. „Андрей Германов“ 11. Таксата за участие с една мостра е 186 евро, а за всяка мостра след третата има нарастваща отстъпка. Крайният срок за изпращане на мостри е 22 юни 2017 г.

Организаторите се надяват да получат минимум 50 български мостри на високоалкохолни напитки. „България е страна-домакин и вярваме, че повече производители ще участват със своите най-добри продукти“, коментира Тиери Хейнс.

Родни производители на високоалкохолни напитки и на вино могат да предоставят за дегустация, както и да презентират своите напитки, още на 20 август 2018 г., на тържествената вечеря преди официалното откриване на Spirits Selection. „Това е прекрасна бизнес възможност за пряк контакт с  членовете на журито от цял свят – вносители, енолози, специализирани журналисти, лидери на мнение“, заключава Кристоф Сепулведа от „ Пробежекс“. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163