EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български продукти до Москва с кораби "река-море"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български продукти до Москва с кораби "река-море"

mail18:00 | 09.09.2010прегледи 1809 коментарикоментари 0


България може да развива търговия с Русия и да доставя различни продукти до Москва с кораби от типа "река-море", каза в курортния комплекс "Камчия" край Варна кметът на руската столица Юрий Лужков, предаде БТА. Възможностите за развитието на тези връзки са били обсъдени на срещата между него и премиера Бойко Борисов.
С министър-председателя обсъдихме серия от възможности за различни инвестиции, посочи Лужков. Освен изграждането на комплекса в "Камчия", за който московското правителство ще осигури около 120 милиона евро, двамата са обсъдили възможностите за инвестиции в енергетиката, както и търговията със селскостопански продукти между двете страни. Според Лужков в Русия има интерес към нашите вина, зеленчуци, минерална вода.
По думите му тази продукция може да се доставя лесно с кораби, като се избягва пресичането на граници, а товарът може да пристига за 12 дни. Аз разбрах, че на премиера Борисов тази идея му допада и ние ще се постараем да я развием, посочи Лужков.
Борисов изрази благодарността си към московското правителство за голямата инвестиция, която реализира в Камчия. Той посочи, че тя помага много и за развитието на селското стопанство в района. Освен това с реализацията на проекта се осигуряват работни места. Борисов съобщи, че през тази година има увеличение на руските туристи в България с 30 процента в сравнение с 2009-а.
Кметът на Москва благодари на българските пожарникари, които участваха при потушаването на големите пожари край руската столица. Помощта, оказана при такива трагични и извънредни събития, остава в сърцата на хората, посочи Лужков. По думите му сега всички руснаци знаят, че България е реагирала веднага и е изпратила специалисти, които са работили в най-горещите точки. Пристигането на българските пожарникари е потвърждение за братството между нашите народи, това не беше просто жест на любезност или външно доброжелателство, посочи Лужков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg