EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Български консерви в Лисабон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български консерви в Лисабон

mail10:03 | 12.03.2019прегледи 623 коментарикоментари 0


България ще представи консервната си индустрия пред 10-милионния португалски пазар и над 32 милиона потенциални потребители от цял свят по време на изложението „Алиментария и Хорекспо Лисабон 2019“ (Alimentaria & Horexpo Lisboa 2019). Специализираната изложба е най-голямата бизнес платформа на хранително-вкусовата промишленост, дистрибуторската и хотелиерската сфера. Очакват се над 25 000 посетители-професионалисти и 800 изложители от различни държави. Така за три дни - от 24-ти до 26-ти март - Португалия ще се превърне в сърцето на храните, напитките, гастрономията и дегустациите.
 
За втора поредна година Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организира участието на свои членове в изложението. След успеха на „Alimentaria 2018“ в Барселона, тази година българските производители са още по-амбицирани да представят продуктите си пред търговци на едро и вериги супермаркети, хотели и ресторанти с високи претенции към менюто и качеството на кухнята, която предлагат. Участието им и тази година е подкрепено от Министерството на земеделието, храните и горите, по схемата „Помощ за участие в изложения“.
 
„Целта на участието ни в „Алиментария и Хорекспо Лисабон“ е да се разширят потенциалните пазари за членовете на Съюза, както и да демонстрираме качеството на продуктите, постигнато от българските производители. Ще акцентираме върху уникални стари български рецепти, съхранили традиционните вкусови качества на българските плодове и зеленчуци, така и върху продукти, отговарящи на съвременните  тенденции в храненето“, каза Антоанета Божинова – изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. По думите й основният стремеж е да утвърдим България като една от водещите страни в сферата на хранително-вкусова индустрия и да осигурим възможност за нови бизнес партньорства и разширяване на потребителската база за родните продукти.  
 
На изложението в Лисабон участие ще вземат пет български компании - „Олинеза Премиум“, „Пелтина“, „Катрин Ко“, „Кюстендилски плод“, „Джем и Джем“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905