EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български комикс търси финансиране в Kickstarter

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български комикс търси финансиране в Kickstarter

mail09:15 | 03.10.2012прегледи 848 коментарикоментари 0


Не се случва често българи да пуснат кампания в американската платформа за споделено финансиране на стартиращи фирми и арт проекти Kickstarter. Сайтът вече се е наложил като най-популярната в света онлайн платформа за споделено финансиране (crowd – funding). Той позволява на потребителите да дават малки или по-големи дарения за проекти, които им харесват, събирайки по този начин значителни суми, които обезпечават старта на нови фирми и начинания. С помощта на Kickstarter вече са финансирани десетки софтуерни продукти, видеоигри, книги, филми, хардуерни аксесоари, гейм конзоли и дори български терлици.

Платформата е американска и достъпът в нея е труден, освен ако човек не е американски гражданин, не притежава номер на социална осигуровка, шофьорска книжка и не е над 18 години. Но пък е и много желан, тъй като там проектите наистина получават необходимото финансиране, а подкрепилите с пари от своя страна – чудесни подаръци. Американската регистрация е само първата пречка - преодолее ли се, предстои истинската работа по събирането на парите, необходими за осъществяване на начинанието. Някои проекти успяват при поискани 50 000 щ. долара да съберат по 1 200 000 щ. долара. Разбира се и достигането на поисканата първоначално сума не е шега работа, защото е обвързано с краен срок. Ако той изтече, а цифрата не е достигната, платформата не таксува за дарения, а кампанията по финансиране остава неуспешна. За да се стигне до този прекрасен момент, в който проектът става успешен, е необходимо огромен брой хора да разберат за кампанията, да я харесат и да преценят дали ще могат да дарят сума по избор.

Най-новият български проект, който кандидатства за финансиране в Kickstarter, е за комикс, продуциран от Грозен Ентертейнмънт - издателство за комикси, с анимационно студио. Автор и художник на триезичното издание е Николай Попов - Нико, а към книгата с твърди корици, освен 64 страници има CD със саундтрак от 12 песни, анимационен клип и бонус материали по проекта. Той ще се опита да събере 53 000 щ. долара.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165