EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български екотуризъм в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български екотуризъм в Лондон

mail09:00 | 13.12.2011прегледи 476 коментарикоментари 0


Възможностите за екотуризъм в България, представи Икономическото министерство на среща с британски журналисти в Българския културен институт в Лондон. Тя бе придружена с дегустация на български вина и традиционни национални коледни ястия и мезета. Проявата е по проекта за промотиране на българския туризъм на пазар Великобритания.
"Страната ни е популярна със своите ски писти и красиви плажове, заяви пред гостите Александра Ланг – съветник по маркетинг в МИЕТ. Не малко издания по света я класират сред най-добрите дестинации за зимна и лятна почивка, но хората все повече търсят емоционалното и личното изживяване. България съчетава прекрасни природни дадености и модерни съоръжения за настаняване с нещо много важно – приятелското отношение и гостоприемство."
Презентацията предложи информация за различни форми на екотуризъм – от маршрути сред дивата природа и националните паркове, през екопътеки и опознавателни турове по биоразнообразие, до приключенски туризъм (рафтинг, скално катерене, изучаване на пещери и др.). Тя беше изключително интересна за британските журналисти, за които трендът "екотуризъм" е много актуален. Представителите на медиите бяха впечатлени от огромното биоразнообразие на страната ни въпреки малката й площ. Повечето от тях признаха, че информацията ги е изненадала и е събудила любопитството им към България като туристическа дестинация.
Срещата продължи с презентация на едни от най-добрите български вина, представени от управителя на Музея на виното в Плевен Таня Николова. Гостите научиха любопитни данни за традициите на винопроизводството в България, датиращо от отпреди 5 хиляди години, и дегустираха около 30 вида бели и червени вина. Сред тях бяха и продукти от сортове грозде, които се отглеждат единствено в България. В края на вечерта журналистите получиха малки коледни питки с късметче, а трима си тръгнаха със специални подаръци – кошница с български вино, бяло сирене, луканка и мед.
България има над 320 регистрирани зони за опазване според "Натура 2000", които покриват над една трета от територията на държавата. 114 от тях са терени, обитавани от редки птици. Страната е своеобразен рай за орнитолозите с над 400 вида птици. В България могат да се срещнат общо над 27 000 видове безгръбначни животни и около 12 000 вида растения, което я превръща в една от европейските страни с най-голямо биоразнообразие.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162