EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български десант във виенския "Дворец на модата"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български десант във виенския "Дворец на модата"

mail15:55 | 25.04.2010прегледи 935 коментарикоментари 0


Впечатляващ е списъкът на балгарски дизайнери, които представят страната ни на международния панаир на модата "Модепаласт 2010" във Виена: Боян Петрушевски, Мила Атева, Александър Гергинов, Кристина Николова, Игор Илийовски, Силвия Ручева, Нели Митева, Цветелина Атанасова. Всички те са обединени от общия адрес "Иван Асен" 22, превърнал се в култово място за ценителите на съвременната мода в София.
Вече осма година поред "Модепаласт" (Дворец на модата) дава възможност на млади таланти да представят колекциите си и да пробият на международна сцена. За първи път изложението се провежда във виенския Музей за приложни изкуства "МАК", където на обща площ от 1500 кв.м. ще се представят водещи и начинаещи модни дизайнери от Австрия и цяла Европа.
Тазгодишното издание протича от 23 до 25 април под мотото "Зелен модепаласт". Целта му е налагането на екологичните идеи в областта на модата и промяна в мисленето на потребителите. Във фокуса на настоящето изложение са страните от Източна Европа и Швеция.
Традиционно панаирът на модата е съпроводен от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град. Любителите на шопинга ще имат възможност да се отдадат на страстта си до късно през нощта под музикален съпровод.

Снимка:
© Frauke Fischer


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg