EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Български био продукти в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български био продукти в Лондон

mail06:45 | 19.04.2016прегледи 1259 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети националния щанд на България на Международното търговско изложение “Natural and Organic Products Europe 2016”, което се провежда в Лондон за двадесета поредна година. Изложението представя последните тенденции в света на натуралните био продукти - от естествени здравни продукти, натурални и органични храни, до натурални продукти за лична грижа и еко продукти за бита. Тази година на него са представени и 12 български предприятия - производители на био храни, етерични масла и козметични продукти, чието участие се финансира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП). Агенцията покрива 80% от разходите по изграждане и наем на изложбените щандове на тези изложители.

Някои от най-интересните продукти, които наши фирми представиха включват екстракт от родопски силивряк - растение, което има способността да се възражда, регенериращ крем от охлюви, био айрян и сладки с бяла черница и шоколад. Българските изложители споделиха, че има голям интерес към българските продукти, а отзивите от участието им са изключително позитивни.

Лукарски допълни, че предоставянето на финансова подкрепа чрез ИАНМСП за участието на български изложители на “Natural and Organic Products Europe 2016” и организирането на национален щанд на страната ни може да изиграе ролята на трамплин за българските изложители. Дългогодишната история и успешното развитие на изложението го превръщат в задължителна пресечна точка за производители и купувачи на натурални продукти от цял свят. На тазгодишното издание участват 600 изложителя от 78 страни, а броят на посетителите се очаква да надхвърли 10 000. Българските

Своите продукти на “Natural and Organic Products Europe 2016” представят производителите на био храни, напитки и хранителни добавки „Интернет кафе – БГ“ ЕООД, Лактима ЕАД, Биоекс ООД, Агарикус БГ ЕООД и Биостайл ООД; производителят на профилактични и козметични продукти и средства за лична хигиена Билка лайфстайл ООД; фирмата Екомаат ООД, специализирана в производството на етерично-маслени растения; производителите на етерични и ароматни масла Интермед 1 ЕООД, Икаров ЕООД и Катеко ООД. На изложението участват още Рефан България ООД, специализирани в производството на парфюмерия и козметика и Супер фудс ООД, които оперират в сферата на производството, дистрибуцията и търговията на дребно и едро с хранителни продукти и напитки.

Източник: МИЕ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg