EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български компании в Investors in People

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български компании в Investors in People

mail10:00 | 11.06.2014прегледи 1112 коментарикоментари 0


Първата Британска бизнес Академия „Investors in People” в България, с патрон посланикът на Великобритания, Н. Пр. Джонатан Алън, завърши успешно през Май 2014.
Академията се реализира от International Human Resources (IHR), ексклузивен представител и консултант по Investors in People за България в партньорство с Investors in People International Великобритания, по проект за „Транснационално партньорство за усъвършенстване на корпоративната организационна култура и развитие на човешките ресурси”, по схема „Без граници”, безвъзмездно финансирана от Европейски Социален фонд 2007 – 2013.
В Академията участваха над 60 представители от големи, средни и малки стопански организации от различни бизнес сектори.
На официална закриваща церемония бяха обявени първите компании, които се насочват към диагностика или акредитация по Стандарта „Investors in People“ - високо отличие с международно признание за компании със силен стремеж към организационно съвършенство, при които хората са в основата на успеха на организацията и техният принос се оценява и признава. Това са: АЕЦ Гълъбово, ЧЕЗ Разпределение, ЧЕЗ Електро, ЧЕЗ България, 60к, Макдоналдс България, Questers Group, Дънди Прешъс Металс Челопеч.
Също така бяха обявени всички компании, които поемат по пътя на „Investors in People“ с изготвен План за действие за постигане на стратегическите си цели чрез принципите на “Investors in People”. Сред тях са: Софарма Трейдинг, Мобилтел, Сименс, ЕВН България, JTI България, Дунапак-Родина, Била България, Асарел Инвестмънт, Трейс Рисорсиз, Метал Технолоджи Груп, Холсим Кариерни Материали. Всички тези компании получават сертификат “Working with Investors in People”, издаден от Investors in People International.
Основната цел на британската бизнес академия бе да развие практически знания и умения за усъвършенстване на бизнес стратегии, разработване на иновативни модели за успешно управление на промяната, непрекъснато подобряване изпълнението на работата, повишаване конкурентоспособността на компаниите в съвременния бизнес, чрез прилагане на най-добрите практики за организационно съвършенство, базирани на Стандарта „Investors in People”.
“Investors in People” е иновативна рамка за подобряване на бизнес резултатите и управление изпълнението на работата, която дава конкурентно предимство на компаниите, съобразно индивидуалните нужди на всяка една от тях. Той създава култура за непрекъснато усъвършенстване на организациите, насърчава креативността, корпоративната социална отговорност и равните възможности за реализация на служителите, както и разгръщане на техния потенциал за успеха на компаниите и хората. Стандартът може да има значителен принос за развитието, както на частния, така и на публичния сектор в страната.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg