EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българската премиера на Great Wall скоро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българската премиера на Great Wall скоро

mail13:50 | 09.05.2011прегледи 4511 коментарикоментари 0


Great Wall Motors, партньорът на българската компания Литекс Моторс, която ще произвежда автомобилите Great Wall до Ловеч, взе участие на приключилото наскоро международно автомобилно изложение в Шанхай, Китай. В рамките на изложението Great Wall Motors представи за първи път няколко нови бъдещи модела Great Wall - Hover IF и Steed CL, които ще диктуват тенденциите в сегментите SUV и пикап. Премиерите на двата автомобила на международните пазари се очаква да бъдат съответно през 2013 г. и 2014 г. На своя щанд от 2 000 кв. м. компанията изложи общо 20 автомобила Great Wall от различни класове и 6 нови високотехнологични двигателя. Сред експонатите на компанията, беше и напълно електрическият автомобил Voleex C20 EV, премиерата на който е планирана за догодина.
В периода на автомобилното събитие Great Wall Motors проведе и световна дилърска конференция, на която присъстваха повече от 300 представители от 60 страни, включително и мениджърски екип от Литекс Моторс. На конференцията дилърите обмениха опит и обсъдиха бъдещите маркетинговите стратегии на автомобилния гигант.
Очаква се българската компания Литекс Моторс да направи официална премиера на марката Great Wall за България на предстоящия Автомобилен салон София 2011.

За Литекс Моторс:
През есента на 2009 г. Литекс Моторс и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписват договор за сътрудничество. На база на този договор Литекс Моторс стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква да започне производство през втората половина на 2011 г. Заводът ще стартира с производството на малък пътнически автомобил Voleex, високопроходим SUV Hover и пикап с единична и двойна кабина Steed. Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места. Автомобилите, които ще произвежда Литекс Моторс са предназначени за пазара на Европейската общност и другите пазари в цяла Европа, и отговарят на всички европейски стандарти и изисквания.
До 2016 година, Great Wall са предвидили разработването и пускането на пазара в Европа на разнообразна моделна гама, чиято основна задача е да предложи на клиентите най-доброто съотношение цена-продукт, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене.

 


Тагове: коли, Шанхай
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg