EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българска компания на Варшавската борса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българска компания на Варшавската борса

mail09:00 | 12.08.2010прегледи 1461 коментарикоментари 0


Споразумението между UniCredit Bulbank и Полския депозитар (KDPW), даващо възможност българските компании да се листват на Варшавската борса, вече даде и конкретни резултати - от днес на полския капиталов пазар се търгуват акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт, съобщи пресслужбата на банката. Така дружеството се превръща в първата българска компания, чиито акции ще се търгуват във Варшава.
Споразумението за създаване на операционна връзка между Полския депозитар и UniCredit Bulbank (в ролята на банка-попечител) беше подписано в средата на февруари и двете страни веднага се ангажираха да работят активно за реално използване на изградената връзка, даваща възможност на български компании да се листват във Варшава.
"Полският депозитар работи активно за привличането на чуждестранни компании, и особено такива от водещи пазари в региона на Централна и Източна Европа", посочва Ивона Срока, президент и главен изпълнителен директор на Полския централен депозитар. Сътрудничеството с България чрез изградената връзка с UniCredit Bulbank е част от тази стратегия.
"Радваме се, че вече имаме компания, която реално ще се възползва от предимствата на листването на борсата във Варшава,а именно - достъп  до повече капитал и стабилна инвеститорска структура. Това, разбира се, ще е от полза и за полските инвеститори, които по-лесно ще могат да придобиват акции на атрактивни български компании", каза Младен Запрянов, директор Глобални трансакции в UniCredit Bulbank.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg