EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-швейцарски проекти за милиони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-швейцарски проекти за милиони

mail07:15 | 22.05.2014прегледи 1000 коментарикоментари 0


Тринайсет научноизследователски проекта за над 4 милиона швейцарски франка се изпълняват съвместно от водещи български и швейцарски институти, съобщи Министерството на образованието и науката.  Въпреки че не е член на ЕС, Швейцария участва в неговото разширяване, като подкрепя усилията на новоприетите страни членки за намаляване на икономическите и социалните неравенства посредством конкретни, съвместно договорени мерки.
Сред страните, получаващи подкрепа, е и България, където Българо-швейцарската програма за сътрудничество на стойност 76 милиона швейцарски франка подпомага страната ни в различни тематични области. Един от избраните приоритети е сътрудничеството в областта на научните изследвания и научния обмен. За тази цел през август 2011 г. се създаде Българо-швейцарски фонд за научни изследвания. От 2013 г. започна изпълнението на 13 проекта с финансиране в размер на 4 235 400 швейцарски франка. От тях 88,25 процента се предоставят от швейцарската страна, а
останалите 11,75 на сто са национално съфинансиране от държавния бюджет.
На 22 май в София Швейцарската научна фондация и Министерството на образованието и науката организират заседание на Комитета за управление на Българо-швейцарската програма за научни изследвания и междинна среща с изпълнителите на научните проекти за докладване на напредъка в изпълнението на дейностите в контекста на двустранното сътрудничеството и усвоените добри практики.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg