EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-китайски форум в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-китайски форум в Пловдив

mail16:15 | 24.03.2014прегледи 965 коментарикоментари 0


Повече от 100 фирми, 60 от които от Китай, участват в българско-китайския бизнес форум "Пловдив - Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014", който бе открит по-рано днес  в Пловдив от посланика на Китай у нас Уей Дзинхуа. В рамките на програмата на форума бе открито изложението "Седмица на Шънджън - произведено в Шънджън", на което са представени високотехнологични стоки, създадени в китайския град Шънджън. Това е градът, с който Пловдив подписа споразумение за побратимяване.
С основаването на икономическата зона за 30 години Шънджън се превърна от малко градче в почти 16-милионен мегаполис, каза в приветствието си Дзинхуа. Той уточни, че бизнесфорумът е и част от програмата за отбелязването на 65-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения между Китай и България. Сътрудничеството на регионално ниво е важно и за двете страни, каза дипломатът по повод на побратимяването на двата града.
Подписването на документа е следствие от добра предварителна работа, посочи кметът на Пловдив Иван Тотев. Преди една година най-старият град в Европа и най-младият мегаполис в Китай заедно поеха пътя на съвместното партньорство, като размениха делегации и меморандуми, каза той. Тотев запозна гостите накратко с историята на Пловдив, представи античните паметници, съхранени до днес, маркира и успехите на съвременния град.
В Шънджън живеят хора от цял Китай и от целия свят, които участват в производството на продукти с изключително високо качество, каза кметът на китайския град Ксу Цин. Той подчерта,
че икономическата зона на Шънджън ще бъде важна част в икономическите отношения между Китай и България. От китайска страна се предлагат продукти от телекомуникационната система,
биотехнологиите, автомобилостроенето и резервните части, а от България се очакват иновативни технологии и добре подготвени кадри. По думите на Ксу Цин двата града ще могат да намерят допирни точки и в сферите на културата, образованието и спорта.

БТА


 


Тагове: форум, Пловдив
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048