EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-германска фирма проучва БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-германска фирма проучва БДЖ

mail15:00 | 26.09.2012прегледи 549 коментарикоментари 0


Започва реализацията на проект по Оперативна програма „Транспорт”, който да изготви анализ на състоянието на железопътния сектор в България.
Анализът ще бъде направен от българо-германския консорциум “ИнфраКеър-ТрансКеър” ДЗЗД. Той обхваща три договора, като работата по тях се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС по приоритетна ос „Техническа помощ” на Оперативна програма „Транспорт”. Дейностите по трите позиции ще приключат до септември 2013 г.

Първият лот е свързан с оценка на пазарното търсене на пътнически услуги и изготвяне на мерки за тяхното оптимизиране. Това ще стане чрез серия от анализи и идентифицирането на добри европейски практики, чието прилагане ще спомогне за развитието на пътническите услуги. Очакванията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са, че резултатите от него ще послужат за подготовката на проект за закупуване на нов подвижен състав за „БДЖ – Пътнически превози” през следващия програмен период на ОП „Транспорт”.

Вторият договор обхваща изготвянето на анализ на наличната администрация и персонал, чиято основна цел е стратегическото планиране на човешките ресурси и укрепването на административния капитал. Той включва серия от обучения и програми за развитие на мениджмънта, както и адаптирането на работещи европейски практики.

Изпълнението на третата обособено позиция ще допринесе за подобряването на работата на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. В него изпълнителите следва да предложат решения на проблемите в сектора, а именно как да бъдат намалени разходите за поддържане на инфраструктурата; как да се оптимизират средствата, нужни за поддържане на различните системи и центровете за управление на движението, както и как да бъдат намалени разходите, свързани с осигуряването на високо ниво на безопасност.

Част от резултатите от него ще бъдат използвани за подготовката на проектно предложение за закупуване на нови влакове за „БДЖ – Пътнически превози” по оперативната програма през следващия програмен период. България вече успя да реализира подобен проект чрез закупуването на нови влакове за столичното метро. Със средства от ЕС бяха купени 15 нови мотриси, част, от които вече обслужват линиите на метрото. „Надяваме се да успеем да приложим натрупания опит и при подготовката на проектно предложение за следващия програмен период”, допълни тя.

 


Тагове: БДЖ, анализ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057