EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България – „Шампион по стабилност”?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България – „Шампион по стабилност”?

mail17:30 | 26.05.2011прегледи 1212 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев представи напредъка на страната ни след приемането в Европейския съюз по време на Европейски форум Вакхау. Плевнелиев изтъкна, че България е станала "европейски шампион по стабилност", след като анализира случващото се с икономиките на Гърция, Португалия и Ирландия.
Министърът подчерта, че за растежа на икономиката и инвестициите след кризата най-важен фактор е стабилността. Той информира, че България има ясно начертани цели до 2013 г. - изграждане на магистрали, железопътни трасета и пречиствателни водни съоръжения, тъй като бъдещето означава свързване на местния и регионален потенциал с глобалния.
Министърът посочи Дунавската стратегия като пример за това как в Европа тринайсет държави могат да работят много ефективно по общ проект и благодари на Австрия за ангажимента и към развитието на Дунавския регион. Обсъдени бяха възможности за осъществяване на съвместни проекти в рамките на Дунавската стратегия. Еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан посочи, че в глобален план трябва да продължи развитието на европейските ценности - върховенството на закона, социалното изразяване и правата на човека. На форума бяха дискутирани въпроси, свързани с управлението на кризи в Европейския съюз, ползите от икономическото сътрудничество, както и културното и творческо богатство на Дунавския регион. Участниците в събитието подписаха Декларация от Гьотвайг 2011, която включва оценка от постигнатото по Дунавската стратегия през 2010 г. и шест критерия за бъдещо организиране на регионалната и кохезионната политика с цел създаване на конкурентноспособни европейски региони.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg