EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България ускорява икономическия ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България ускорява икономическия ръст

mail14:00 | 23.11.2010прегледи 564 коментарикоментари 0


България продължава да върви към ускорен икономически растеж е прогнозата на Боряна Пенчева, заместник-министър на финансите. Причина за това е подобряващата се бизнес среда благодарение както на ниските данъци, така и на подобряването на административното обслужване за бизнеса и гражданите. Тя откри семинар, на който Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обяви успешното приключване на проект за изграждане на нова информационна система за електронно обслужване. Системата е финансирана с над 740 хил. лева по ОП „Административен капацитет" и чрез нея КРС ще предоставя на фирми и граждани 39 електронни административни услуги.
ОПАК е една от най-успешните оперативни програми с над 50%о разплатени средства от договорените. Одобрена е Индикативната годишна работна програма на ОПАК за 2011 година. В нея по приоритет „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление" са предвидени четири процедури на обща стойност 35 млн. лева. Процедурите са предназначени за приходните администрации, Министерството на транспортна, информационните технологии и съобщенията, Министерството на правосъдието, Министерския съвет и към Прокуратурата.
По една от процедурите за 2011 г. се предвижда да бъде финансирано надграждането на съществуващите и изграждане на нови централни системи на електронното правителство. Водеща институция по тази процедура е МТИТС.

 

 


Тагове: ръст, икономика,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158