EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България с постоянен селскостопански павилион в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с постоянен селскостопански павилион в Москва

mail13:15 | 03.12.2009прегледи 500 коментарикоментари 0


Предстои да бъде създаден български постоянен селскостопански павилион, който ще бъде разположен в Международния изложбен център в Москва, стана ясно на Кръгла маса „Дългосрочно представяне на българските продукти на руския пазар”.
Със създаването на целогодишна представителна изложба на български традиционни земеделски и хранителни продукти ще се допълни комплексът от правителствени мерки за подпомагане на българските производители в условия на световна криза и за насърчаване на интернационализацията на българските експортноориентирани сектори, отбелязват от Министерство на земеделието.
В рамките на постоянния национален павилион ще бъдат създадени отделни секторни експозиции, всяка от които ще се състои от фирмени щандове на фирмите от съответния сектор. На всяка фирма ще бъдат предоставени около 15 кв.м.
Отделните секторни експозиции ще заемат следните площи: вина - 300 кв.м. минимум, месни продукти - 150 кв.м. минимум, млечни продукти - 150 кв.м. минимум, консерви - 45 кв.м. минимум, етерично-маслени - 50 кв.м. минимум и тютюневи изделия - 45 кв.м. минимум.
Външнотърговкият стокообмен на България, насочен към Руската федерация за 2008 г. е 10,2%. Износът на България за Русия се е увеличил с 51 %, а вносът с 46%, показват данните. През изминалата година 62% от износа на вино също е експортно ориентиран към руските пазари. В Русия традиционно се реализират български плодово-зеленчукови консерви, месни и млечни продукти, тютюневи изделия и етеречни масла.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg