EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България с най-много незаетите с нищо младежи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с най-много незаетите с нищо младежи

mail17:10 | 25.11.2010прегледи 687 коментарикоментари 0


Процентът на младите хора в ЕС, незаети с образование, обучение или работа, е най-голям в България, следвана от Кипър и Италия.  В тази класация най-малко незаети млади хора се отчитат в Дания и Холандия - около 4 на сто от трудоспособното население. Тези данни бяха изнесени във връзка с публикувания днес доклад на Европейската комисия за трудовата заетост в Европейския съюз. Основният момент в него е, че младите хора в Евросъюза са понесли основната тежест от кризата. Младежите на възраст 16-26 години бяха непропорционално силно засегнати от кризата и в някои страни от Европейския съюз безработицата сред тях надхвърли 30 на сто, се отбелязва в доклада.
Европейският пазар на труда ще излезе дълбоко променен в резултат на преживените икономически проблеми. Ето защо работниците и работодателите трябва да са готови да усвояват правилни професии и да осигуряват условия за правилна професионална квалификация, за да има адаптиране към променящите се реалности, заяви при представянето на доклада комисарят Ласло Андор, който отговаря за трудовата заетост, социалните въпроси и социалното включване. Разразилата се в края на 2008 г. криза в Европейския съюз, макар и привнесена отвън, е увеличила безработицата с над 7 милиона души. Организацията вече започва да излиза от нея, но възстановяването на трудовия пазар става бавно. В доклада се обръща внимание на "отрицателните последствия" от присъствието на европейския трудов пазар на работещи на постоянни и на временни трудови договори. Като правило първите получат с около 14 на сто по-високи заплати в Европейския съюз.
Това се отразява особено зле на младите хора, при които заетите на работа с временни договори са 40 на сто от всички работещи младежи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg