EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

България с 90% одобрение от шведския & немския бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с 90% одобрение от шведския & немския бизнес

mail11:31 | 05.02.2018прегледи 14707 коментарикоментари 0


Според данни от шведски агенции, 90% от компаниите смятат, че бизнесът с България ще се развива и може да се очаква увеличаване на инвестициите. Друго изследване на Германо-българската индустриално-търговска камара показва, че 90% от вече инвестиралите компании са склонни да го направят отново.

Тези данни цитира Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, по време на официалното откриване на петата годишна конференция „Индустриално строителство и инвестиции 2018“, която се проведе в София.

„Преди няколко месеца двете най-големи международни рейтингови агенции повишиха кредитния рейтинг на България, което е един добър и оптимистичен знак за случващото се в страната по отношение на бизнес средата и възможностите за инвестиции”, посочи още зам.-министърът.

По думите му, три от основните направления, по които ще се работи у нас, са достъпът до финансиране, дигитализацията на икономиката и иновациите”, допълни той.

Събитието, което бе платформа за професионална дискусия между представители на институциите, бизнеса, архитектите, инженерите, консултантите и доставчиците на продукти и услуги в сектора, направи обстоен и качествен преглед на случващото се в индустриалните зони в България, които са в основата на икономическия подем.

Хуан Хосе Феблес Акоста, съветник в Европейския фонд за стратегически инвестиции – основен инструмент на Плана за инвестиции за Европа, коментира, че „към края на 2017 г. България се нарежда на трето място (от общо 28 държави от ЕС) по реализирани инвестиции, свързани с Европейския фонд за стратегически инвестиции”.

На фокус по време на дискусията бяха и предизвикателствата в сектора, а именно  недостигът на квалифицирани кадри, нуждата от инфраструктура в индустриалните зони като предпоставка за привличане на нови инвеститори, облекчаване на административните процедури, свързани с реализацията на инвестиционните проекти.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 948