EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България против чешките компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България против чешките компании

mail16:15 | 14.05.2013прегледи 496 коментарикоментари 1


Чешките електрически компании в България продължават да са обект на народния гняв в България от края на януари, пише в сайта си Радио Прага по повод напрежението заради цените на тока, подпалили искрата на народното недоволство преди пет месеца. Във връзка с глобата от близо 850 000 евро, наложена на ЕНЕРГО -ПРО от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с доминираща позиция на пазара, Иржи Крушина от Управителния съвет на компанията изтъква, че "групата ще се защитава, тъй като това решение е незаконно и противоречи на съществуващите правила в България". ЕНЕРГО-ПРО ще обжалва пред Върховния съд, допълва той.
Крушина отбелязва, че "не могат и няма да бъдат толерирани клиенти, които не плащат, тъй като това може да постави в опасност отношенията (на компанията) с всички други клиенти, които си плащат сметките и които според мен са доволни от нашата работа".

Радио Прага припомня и за заплахата от отнемане на лиценза на ЧЕЗ през февруари и последвалото падане на кабинета в София. В материала е посочено също така, че чешкият премиер и неговият министър на промишлеността са обезпокоени от "влошаването на икономическата сигурност на компаниите на българския пазар и се надяват страната бързо да си припомни задълженията, поети с членството й в Европейския съюз". Радио Прага отбелязва, че и австрийската компания ЕВН също е готова да започне международни съдебни преследвания срещу България, ако нейните ръководители продължават да взимат решения, наказващи чуждестранните инвеститори с единствената цел да успокоят населението.БТА

 


 
Коментари
 
Наглост - 14-05-2013 г. 16:49:56

Такава наглост.Крадат ,надписват ,а сега и заплашват.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg