EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България променя модела на икономиката си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България променя модела на икономиката си

mail11:37 | 15.12.2009прегледи 554 коментарикоментари 0


На работна закуска, организирана от Гръцкия бизнес съвет в България, икономическият министър Трайков акцентира върху подобряването на ефективността на ОП “Конкурентоспособност” и мерките за стимулиране на чужди инвестиции в страната. В тази посока особено важна е предефинирането на функциите на Българската агенция за инвестиции, каза той.
На агенцията, която е основната връзка между бизнеса и администрацията, ще бъдат дадени повече правомощия. Предстои съкращаване на нормативните срокове за обслужване на компаниите. Засилване на функциите и ефективността на агенцията на местно ниво също е една от предстоящите задачи, свързани с дейността на Българската агенция за инвестиции.
Икономиката бързо трябва да се пренастрои от предходните й приоритети – приватизация, реструктуриране и ликвидация към днешните – иновации, предприемачество и сътрудничество, е мнението на министъра.
Затова самото ведомство се реформира така че ключова роля в новата структура да играе дирекция „Икономическа политика", от която се очаква да дефинира приоритетните сектори за финансиране, подчерта ръководният екип на МИЕТ. Така финансовите ресурси както по ОП „Конкурентоспособност", така и от националния бюджет,  ще бъдат насочени целево в изпълнение на приоритетите на ведомството.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167