EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България привлякла част от руските туристи към Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България привлякла част от руските туристи към Турция

mail09:47 | 01.02.2010прегледи 776 коментарикоментари 0


Руснаците са започнали да пестят, когато избират къде да прекарат почивката си заради кризата, като все по-рядко пътуват в чужбина и избират по-евтини дестинации, съобщава руското издание "Новие известия".
Според данни на Руската асоциация на туристическите оператори  (АТОР) спрямо 2008 г. общо търсенето е намаляло средно с 18-20 на сто, като е насочено предимно към евтини морски почивки в безвизови държави.  
До неотдавна преки конкуренти на Турция за привличане на руски туристи бяха Египет и Испания, но при сегашните условия турските курорти ще трябва да променят политиката си за привличане на гости от Русия.
През 2009 г. България е отнела част от туристическия поток от Турция.
В периода на кризата черноморските санаториуми са по-привлекателни от гледна точка на цената, а през последните години българските курорти предлагат по-качествени и
разнообразни услуги.
Положителна роля има и опростеният режим за получаване на визи, който бе въведен през април 2009 година за руски граждани.
 Руснаците се насочват към Албена, Слънчев бряг и Златни пясъци като тенденцията най-вероятно ще се запази и през 2010 година, отбелязва изданието.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg