EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България представи кандидатурата за ЕАЛ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България представи кандидатурата за ЕАЛ

mail13:40 | 19.09.2017прегледи 10327 коментарикоментари 0


В Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел днес бе представена кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата. С оттеглянето на Великобритания, агенцията трябва да напусне досегашното си седалище в Лондон. Общо 19 града в ЕС кандидатстват за домакинството на институцията.
    ЕС прие много ясни правила за определянето на новия домакин и очакваме честно състезание, с което да бъде определен най-добрият, заяви пред гостите на събитието посланик Димитър Цанчев. Надявам се процесът да бъде обективен и прозрачен, добави зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
    По думите на зам.-министъра сред предимствата на българската кандидатура са ниските цени у нас, възможността агенцията да получи чисто нова сграда, съобразена изцяло с нейните нужди. Ненков отбеляза, че България разполага с изключително удобно географско положение, а София е постоянно свързана със света с многобройни полети.
     Все още в България няма европейска агенция, отбеляза зам.-министърът. В отговор на въпроси на журналисти той уточни, че новата сграда може да бъде построена в София тех парк. Попитан по повод писмо от служителите на агенцията с настояване за запазване на правата им, включително на онези с еднополови бракове, Ненков отбеляза, че всяка година в София има гей парад. Тези хора не са дискриминирани у нас, българите са открити, живеят на кръстопът и са виждали какво ли не, допълни Ненков. Той уточни, че българската кампания за домакинство на агенцията струва под 50 хиляди евро.
     На представянето на кандидатурата на София присъстваха дипломати от държавите в ЕС, както и служители на европейските институции. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg