EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България представена на индийския бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България представена на индийския бизнес

mail18:00 | 29.03.2012прегледи 395 коментарикоментари 0


Пред повече от 40 индийски бизнесмени бяха представени предимствата на България като инвестиционна дестинация. Това направи зам. Икономическият министър Иво Маринов. Дискусията се състоя във Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI) в Делхи. Домакин бе членът на изпълнителния комитет на федерацията Девин Наранг, а сред присъстващите имаше предприемачи от фармацията, енергетиката, туризма, текстилната индустрия, производството на храни и др.
По време на двустранните разговори индийските мениджъри изтъкнаха плюсовете на страната ни като притегателно място за инвестиции заради най-ниските данъци в ЕС, квалифицираната работна ръка и все по-нарастващата популярност в страната на традиционния и специализираните форми на туризъм. Представителите на бизнеса разказаха примери за успешната си дейност в България в различни области – аутсорсинг в сферата на IT, селско стопанство, лека промишленост, туристически услуги и др.
Визитата на зам.-министър Маринов в Индия е по повод 7-ото международно военно изложение "ДЕФЕКСПО Индия 2012" (DEFEXPO INDIA 2012 - Land, Naval and Internal Security Systems Exhibition), което се открива на 29 март 2012 г. България ще бъде представена от девет фирми от отбранителната индустрия. Организатор на изложбата е индийското Министерство на отбраната, а съорганизатор - FICCI.
По-късно днес в Министерството на отбраната на Индия Маринов разговаря и със заместник-министъра на отбраната на страната и съпредседател на Смесения българо-индийски комитет за сътрудничество в отбраната Шанкар Агарвал. Двамата обсъдиха двустранните военно-икономически отношения, както и възможностите за по-тесни контакти между компании от двете държави в отбранително-икономическата, промишлената и военнотехническата области, иновациите и др. Предмет на дискусията бяха и въпроси от двустранен интерес, които ще бъдат коментирани на 16-а сесия на смесения комитет през юни тази година в София.
Визитата на Маринов в Индия ще продължи със срещи с представители на военното министерство, FICCI и Министерството на търговията и индустрията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg