EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България предаде щафетата на Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България предаде щафетата на Австрия

mail07:05 | 01.07.2018прегледи 830 коментарикоментари 0


Миграцията, преговорите по следващия европейски бюджет и присъединяването на Западните Балкани са приоритетните въпроси, по които ще работи започващото днес австрийско ротационно председателство на ЕС, предаде Франс прес.

Австрия е ротационен председател за трети път. Тя поема председателството от България, която бе за първи път ротационен председател на съюза. Виена е избрала за него девиза: "Една Европа, която защитава", предава БТА.

Нашето лого беше "Съединението прави силата", на Австрия е "Европа, която защитава", а ние можем да се защитаваме само когато сме единни. Това каза премиерът Бойко Борисов вчера по време на церемонията по предаване на председателството на Съвета на ЕС от България на Австрия в курорта Шладминг. 

Преди това министър-председателят Бойко Борисов публикува и видео от посрещането и написа във Фейсбук: 

Топло посрещане в хижа „Шафалм“ в Алпите, красиво място за стартиране на председателството на Австрия. На работна закуска със Sebastian Kurz и Donald Tusk обсъждаме актуалните теми и приоритетите на Съюза през следващите месеци.

 

Австрийското председателство продължава линията на Българското като акцентира върху три основни приоритета - сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg