EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България открива консулство в Щутгарт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България открива консулство в Щутгарт

mail06:50 | 29.03.2013прегледи 356 коментарикоментари 0


Правителството прие решение за откриване на почетно консулство на България в Германия със седалище в Щутгарт и с консулски окръг, обхващащ територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг. За почетен консул на страната ни е определен германският гражданин Тил Трукенмюлер, съобщи пресцентърът на МС.
Тил Трукенмюлер има 20-годишен опит като консултант и мениджър в международни концерни и средно големи германски предприятия. Работил е в страни от Централна и Източна Европа, сред които Полша, Литва, Унгария, Чехия. Има представителство на своята фирма в София, което предлага консултантски услуги в областта на преструктурирането на предприятия. Благодарение на професионалната си дейност, разполага с широка мрежа от контакти в икономическите, финансовите и политическите среди на Баден-Вюртемберг и на федерално равнище.

Баден-Вюртемберг е един от най-важните и перспективни за България партньори сред германските федерални провинции. С население от 10,75 млн. души тя се нарежда сред четирите големи провинции, с които страната ни има особено активни връзки. В икономическо, научно и технологично отношение Баден-Вюртемберг е сред най-високо развитите европейски региони. В провинцията постоянно живеят около 5000 българи, а във висшите учебни заведения се обучават около 1500 български студенти.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg