EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България оглави Оперативна група "Китай"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България оглави Оперативна група "Китай"

mail11:00 | 29.05.2013прегледи 368 коментарикоментари 0


Нели Нанова, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Пекин, е новият председател на Оперативна група "Китай" на Европейската туристическа комисия (ЕТК). Това стана ясно на 23 май, когато комисията обяви официално окончателните резултати от избора. Решението е взето в Пекин и е подкрепено от страните-участници в групата: Дания, Унгария, Исландия, Малта, Швейцария, Испания, Финландия и Турция.
ЕТК е организация с нестопанска цел със седалище в Брюксел. Тя е създадена през 1948 г., за да рекламира и стимулира туризма в Европа като цяло и във всяка отделна страна в частност. В комисията членуват 35 национални туристически организации. Организацията подпомага членовете си да обменят информация и да работят в сътрудничество. Тя е в основата на формирането на различни политики за насърчаване на туристическия отрасъл на европейско равнище.

Посредством своите оперативни групи, ЕТК работи на четири основни презокеански пазара: Бразилия, Канада, Китай и САЩ. Стратегическата задача на оперативните групи е промотирането на европейския туристически продукт на тези пазари и привличането на туристическия поток от тях към Европа.
Сред основните отговорности на председателя на Оперативна група "Китай" е осъществяването на контакти с представителите на местната индустрия. В своята нова функция г-жа Нанова ще представлява официално туристическия сектор от Европа на китайския пазар и ще инициира и ръководи маркетинговите дейности, свързани с бранда VisitEurope там. Тя ще отговаря също и за изготвянето на ежегодната програма и планирането на бюджета за туристическа реклама на Европа в Китай.
Гласуването на българската кандидатура е безспорен успех за нашата страна и има стратегическо значение за международния авторитет на България. Изборът на Нели Нанова идва след двегодишни усилия на екипа от туристическия ресор на МИЕТ. Чрез председателството на Оперативна група "Китай" нашата страна ще има водеща роля при формирането на европейските политики в туристическия сектор към един от най-бързо развиващите се пазари в света. Очаква се в близките години Китай да бъде държавата с най-голям потенциал за изходящ туризъм, което е дефинирано в дългосрочната стратегия на ЕТК "Дестинация Европа-2020". След двадесетгодишно членство в Европейската туристическа комисия, България успя да завоюва възможността да ръководи формирането на стратегии и политики, паралелно с отстояването на националните си интереси в позиционирането на китайския туристически пазар./МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg