EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България няма да купува френски корвети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България няма да купува френски корвети

mail20:00 | 12.10.2009прегледи 1244 коментарикоментари 0


България няма да купува френски корвети. Това стана ясно след срещата на българския министър-председател Бойко Борисов с френския му колега Франсоа Фийон.
Обсъдихме темата с подготвяната покупка на френски корвети, която е много неприятна, защото в нашия бюджет не са заложени пари за такава сделка, заяви пред журналисти Борисов. Той обяви, че въобще не се налага да се стига до покупка на тези кораби. Очаквах Франция да реагира по-тежко по въпроса за корветите, но френският премиер изрази разбиране към българските проблеми и каза, че ще се съобрази с тях.В бъдеще време, ако след 2011 г. икономиката тръгне добре, можем да говорим за модернизиране на двете белгийски фрегати, което би струвало по €150-160 млн. евро за всяка, обяви Борисов.
Премиерите на двете държави са обсъждали финансово-икономическото състояни на страните на срещата днес в Париж. Българският министър-председател обяви, че сме срещнали подкрепа от френска страна за нашата цел да имаме балансиран бюджет.
Франсоа Фийон е изразил подкрепата на Франция за получаване от България на € 300 млн. допълнителна компенсация от ЕС за затварянето на Трети и Четвърти блок в АЕЦ "Козлодуй".
Що се отнася за АЕЦ „Белене”, Борисов заяви, че по принцип има интерес френските компании да се включат в проекта, но този въпрос се обсъжда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg