EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България най-влиятелна on line държава в ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България най-влиятелна on line държава в ЦИЕ

mail16:00 | 18.10.2010прегледи 1448 коментарикоментари 1


Българите са най-влиятелни в интернет на ЦИЕ, следвани от Румъния, Сърбия, Турция, Молдова, Гърция и Македония. Сред първите 15 най-влиятелни лидери в ЦИЕ има 6 българи, 2 участници от Турция, 2 от Румъния, 2 от Гърция, 1 от Македония и 1 Молдова и 1 от Македония.
Ален Попович е най-влиятелният интернет лидер в България. Той спечели уникалния интернет експеримент за влияние в мрежата Webit Most Influential People Online в конкуренция между 1735 участници от 22 страни. Той събра 4 959 точки в експеримента. След него се нареди Радослав Безпризванний – изненадата на проекта с 2 463 точки, Радослав Неделчев остана трети с 2 243 точки. Четвърти и пети са съответно Огнян Младенов (един от най-известните интернет професионалисти в БГ) и Десислава Бошнакова (доказан PR специалист, доцент в Нов Български университет) . Най-влиятелните участници от всяка от държавите, ще получат почетната титла “Webit Консул” за период от 1 г.
От старта на проекта, Председателят на борда на е-Академия и почетен Webit посланик - Пламен Русев, водеше над 9000 точки класацията с за най-влиятелни хора онлайн за Централна и Източна Европа. 19 дни преди края на експеримента, както беше обявил от самото начало в качеството си на член на организатора - Webit Ambassadors Honorary Board, той се оттегли.
Webit Most Influential People Online е международен онлайн експеримент. Той беше иницииран от организатора на най-голямото събитие за дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа Webit - e-Academy, и от борда на почетните посланици на Webit Ambassadors Honorary Board. Инициативата се реализира с подкрепата на лидерите в рекламния, интернет и маркетинг бизнес в света – IAB Europe, European Association of Communication Agencies, MMA Global World Federation of Advertisers .
Целта на експеримента беше да намери най-влиятелните онлайн лидери от Централна и Източна Европа. Целта на проекта е влиянието на човек в мрежата да бъде измерено не с формален брой приятели, последователи или фенове в интернет, а с активирането и мотивирането им към конкретно действие. „Webit Most Influential People Online даде цялостен представителен поглед върху онлайн лидерството в региона и потвърди, че влиянието е много повече от един клик. Да влияеш, означава да накараш хората да действат след твоята покана – да въздействаш онлайн на поведението на тези, които те следват”, каза Пламен Русев, председател на организационния комитет на webit и председател на борда на е-Academy.
Като индикатор за реалното им влияние се измерват броя на уникалните посещения на последователи към съдържанието на сайта http://influence.webitexpo.com, както и по броя на хората, към които участниците са отправили покана да се регистрират за webit 2010. Под внимание се взимат още нивата на влияние до пета степен – напр. лидерът мотивира своите последователи да се регистрират, а те от своя страна активират други хора да направят това. Всеки клик е равен на една точка, а всяка потвърдена и платена регистрация за форума wеbit 2010 носи 10 точки.

Почетните посланици в Webit Ambassadors Honorary Board са президентите на най-големите европейски индустриални асоциаиции - Ален Йоро - почетен посланик и председател на борда, президент на IAB Europe; Доминик Лайл - почетен посланик и член на борда, генерален директор на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA); Пол Бърни - почетен посланник и член на борда, управляващ директор на Mobile Marketing Association, Европа; Пламен Русев - почетен посланник и член на борда, председател на борда на е-Академия.
В България посланиците на Webit са Николай Неделчев, Изпълнителен директор на "Публисис МАРК груп" и Ненад Лозович, управляващ собственик на New Moment New Ideas Company.


 


 
Коментари
 
Радослав Безпризванний - 19-10-2010 г. 11:44:10

Супер статия! Моля само да ми корегирате фамилията – Безпризванний. Благодаря предварително.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg