EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България на изложение в Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България на изложение в Кипър

mail15:15 | 18.05.2012прегледи 501 коментарикоментари 0


Днес се открива 37-ия Международен панаир в Кипър, който ще продължи до 27 май, предаде
кипърската агенция КНА. Изложението ще бъде открито от президента на Република
Кипър Димитрис Христофиас в присъствието на държавни представители, дипломати и хора от политическия, обществения и икономическия живот. Сред страните, които ще участват на панаира е и България, а общия брой на участниците е над 240 участници, представящи повече от хиляда местни и международни компании.
В същото време, правителството на Република Кипър одобри законопроект за подпомагане на банките на острова заради понесените от тях загуби от гръцката криза. Проблемът с банките е много сериозен и затова се опитваме да вземем всички необходими мерки, за да решим съвместно с Европейската комисия този доста труден въпрос за кипърската икономика, заяви президентът Димитрис Христофиас.
Вестниците отбелязват, че след дълги дискусии кипърският парламент е приел законопроект, съгласно който държавата ще подпомогне с 1,8 млрд. евро втората по големина банка на острова - Кипърската популярна банка (Cyprus Popular Bank).
Средствата са предназначени за рекапитализация на банката и за привличане на частни инвеститори. Кипърската популярна банка бе най-изложена към гръцкия дълг от трите най-големи банки в страната. Тя претърпя рекордни загуби за 2011г. от около 3,6 милиарда евро, след като пое 76-процентно отписване на притежаваните от нея гръцки правителствени облигации. Банката бе обявила, че се нуждае от 1,35 милиарда евро, за да изпълни изискванията на ЕС за буферен капитал.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164