EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България, Латвия и Румъния - иновативни аутсайдери на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България, Латвия и Румъния - иновативни аутсайдери на ЕС

mail16:10 | 17.03.2010прегледи 1128 коментарикоментари 0


България, Латвия и Румъния са "догонващи страни" в Европейския съюз в областта на иновациите, но и трите държави действат бързо да достигнат средното равнище в съюза.
Изводът се съдържа в проучване за състоянието на иновациите в Европейския съюз. То бе представено днес от заместник-председателя на Европейската комисия и отговарящ за индустрията и предприемачество Антонио Таяни и от еврокомисаря за науката и изследванията г-жа Мойра Гийгън-Куин.
С оглед на състоянието на иновационния сектор страните в Европейския съюз бяха разделени на четири групи. В първата, на "отличниците", са Финландия, Германия, Швеция, Дания и Великобритания.
Втората група включва "последователите в иновациите". Сред тях са Белгия, Франция, Ирландия, Люксембург, Холандия, Естония, Кипър и Словения. Последните три страни са включени в групата през 2008 г. поради значителен и постоянен напредък в областта на иновациите.
В третата група, на "умерените иноватори", са Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Испания, Словакия, Литва и Малта, а в четвъртата, на "догонващите" - България, Латвия и Румъния.
България е една от страните, чието представяне в областта на иновациите е доста под средното в Европейския съюз.  Темпът на подобрение в страната обаче е един от най-високите в съюза и в това отношение тя е лидер сред "догонващите", бе отбелязано при представянето на проучването./БТА/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882