EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България има 87 хиляди чиновници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България има 87 хиляди чиновници

mail16:30 | 21.04.2010прегледи 894 коментарикоментари 1


С 10,6 на сто е оптимизирана числеността на държавната администрация. Това информира вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на пресконференция днес, съобщават от пресслужбата на финансовото министерство. В рамките на редовното правителствено заседание той представи подробен доклад с цялостна картина на състоянието на държавната администрация, предприетите до момента мерки за оптимизация на структурите и състава й, както и част от мерките за реформа на администрацията, които предстоят до края на 2010 година.
Към края на март тази година заетите в публичния сектор са 440 хиляди души, от които над 87 хиляди  са в държавната администрация, в това число общинска и областна, а 61 хиляди са служителите в системата на МВР, информира министър Дянков. Около 9 хиляди са служителите в министерствата.
Част от предложенията за реформа в държавната администрация, които предстои да бъдат разгледани от Министерския съвет, предвиждат премахване на всички „бонуси" за сметка на събирани такси и глоби и въвеждане на „атрактивна" добавка за служители със специализирано образование и квалификация. Предвижда се и въвеждане на матрична скала за определяне на основната заплата на заетите в администрацията, „бърза писта" за способни млади служители, както и допълнително стимулиране за добри индивидуални или екипни постижения.
До януари 2011 г. възнагражденията на служителите в министерствата и ведомствата, с изключение на заетите в системата на МВР и Министерството на отбраната, ще се формират от 75% постоянна част и 25% променлива част, която ще бъде обвързана с резултатите. Предвиждат се и промени в Единния класификатор на длъжностите в държавната администрация. Класификаторът ще бъде изчистен от ненужни длъжности и дейности и от установени противоречиви изисквания.
„Целта на усилията ни е да постигнем по-малка, но по-добре платена държавна администрация", коментира министър Симеон Дянков. Цялостният доклад, изготвен от Съвета за административна реформа, предстои да бъде внесен за разглеждане от Министерския съвет.



 
Коментари
 
Мишел дьо Нострдам - 03-05-2010 г. 22:22:17

87 хиляди са заетите в държавната администрация, в това число общинска и областна, а 61 хиляди са служителите в системата на МВР. Колко трябва да бъдат съкратените за да се попълни дефицит от 1,5 милиарда лева, за да не се вдига ДДС и за да се постигнат целите на министър Симеон Дянков- „Целта на усилията ни е да постигнем по-малка, но по-добре платена държавна администрация". Какъв е този паразит самотитуловал се като председател на БТПП за да определя процента на съкращенията в администрацията. Само в България синдикатите участват в съкращения на работници и служители. Ясно е какво ще стане-първата вълна, втората вълна, третата вълна от съкращения - Мишел дьо Нострдам го е предсказал така образно номера с вълните. За незнаещите да уточня, че Нострадамус предрича за три вълни които ще унищожат планетата освен ако благословен човек не ги спре

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg