EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България и СБ продължават сътрудничеството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България и СБ продължават сътрудничеството

mail11:45 | 02.08.2013прегледи 391 коментарикоментари 0


България ще продължи ползотворното си партньорство със Световната банка. Това стана ясно след срещата на Мамта Мурти, директор в Световната банка за Централна Европа и Балтийските държави в България със зам.-министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева, съобщава пресслужбата на Министерския съвет. Преди това Мурти и постоянният представител на банката за България Маркус Репник имаха срещи с представители на министерствата на финансите и на регионалното развитие, както и с вицепремиера Зинаида Златанова. Бобева увери представителите на банката, че успоредно с планирането на оперативните програми за новия програмен период на ЕС ще се извършва планиране на сферите на сътрудничество със Световната банка. Заявен е интерес към безвъзмездна техническа помощ в здравеопазването, социалната политика, във финансовия сектор по разработване на стратегия за финансово образование и извънсъдебен орган за решаване на спорове, се посочва в съобщението.
Министър Чобанов заяви, че страната ни ще продължи политиката на спазване на фискална дисциплина. Беше отбелязано, че екипите на Банката и министерството на финансите успяват, в условията на ограничение на публичните разходи, да преразгледат активните проекти, финансирани от СБ в България, и да ги адаптират с цел постигане на целите им и съобразено с възможностите на държавния бюджет.
Новият регионален директор на Световната банка Мамта Мурти заяви, че над 20-годишното сътрудничество между СБ и България е обогатило опита на институцията и е полезно в отношенията й с другите страни, в които СБ оперира.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161