EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България е водещ производител на екоенергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България е водещ производител на екоенергия

mail12:46 | 14.06.2010прегледи 1645 коментарикоментари 0


Ветроенергийният парк е направен с изключителна технология и това показва, че България е една от водещите страни в производството на електроенергия от алтернативни и възобновяеми източници. Това каза за БТА американският посланик в България Джеймс Уорлик при днешното си посещение във ветроенергийния парк "Свети Никола" край Каварна. Ветроенергийният парк е най-големият в страната и се експлоатира от "Ей И Ес" Геор Енерджи" - съвместно дружество между американската енергийна компания "Ей И Ес" и българско-немското дружество "Гео Пауър".
За мен е изключителна гордост, че именно американска компания е тази, която е създала всичко това тук и е направила изключителни инвестиции в България, посочи американският дипломат.
Областният управител на област Добрич Желязко Желязков и кметът на община Каварна Цонко Цонев обсъдиха с Джеймс Уорлик проблема с енергопреносната система на територията на областта.
Според кмета на общината заради все още незапочналото строителство на подстанция край каварненското село Видно и свързването му с подстанция край Добрич, ветроенергийният парк работи с половината от проектната си мощност.
Цонко Цонев и Желязко Желязков посочиха, че ще съдействат за ускоряването на процедурите за изграждането на липсващата инфраструктура.
Вече имах възможност да разговарям с ресорния министър и с директора на НЕК по отношение на проблема с инфраструктурата, каза Джеймс Уорлик. Американският посланик е получил от тях ангажимент, че ще направят това, което е необходимо, за да се разреши проблемът с инфраструктурата, за да може тя да бъде построена до 1 ноември, както е заложено в споразумението. Ще продължа да наблюдавам как вървят работите, както със завършването на проекта, така и с местната общност, добави
дипломатът.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg