EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България дава гражданство на инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България дава гражданство на инвеститори

mail16:15 | 30.11.2012прегледи 523 коментарикоментари 0


Чуждестранен инвеститор ще може да придобие българско гражданство, ако пребивава постоянно поне от една година и е вложил не по-малко от 1 млн. лева в капитала на българско търговско дружество, което изпълнява приоритетен инвестиционен проект. Това решиха депутатите с окончателно приетите промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Условията, които записаха депутатите, са това дружество да не е обявено в несъстоятелност или ликвидация, да няма парични задължения към държавата или към общината, нито неизплатени заплати към работници и служители. Статут на постоянно пребиваващ у нас ще могат да получат чужди инвеститори, внесли в капитала на българско търговско дружество не по-малко от 4 млн. лева като съдружници или акционери и притежаващи не по-малко от 50% от капитала на дружеството. В резултат на това трябва да са извършени инвестиции за придобиване на нови дълготрайни материали и нематериални активи в размер също не по-малък от 4 млн. лева и да са разкрити най-малко 50 работни места за български граждани.
Депутатите удължиха и срока на действие на временната комисия за проверка на всички действия и решения по проекта за АЕЦ "Белене" до 29 март 2013 година./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg