EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България в общ регионален проект с Гърция, Македония и Албания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България в общ регионален проект с Гърция, Македония и Албания

mail13:43 | 17.02.2010прегледи 935 коментарикоментари 0


Кметовете на четири общини от България, Гърция, Македония и Албания се срещнаха в Прилеп по повод реализацията на проект за международно сътрудничество, съобщи македонската информационна агенция МИА. Проектът за регионално сътрудничество „Развитие чрез мрежи" се финансира от Европейския съюз със субсидии от 147 000 евро в рамките на програмата „Citizenship project”.
На срещата присъстваха кметовете на общините Борован от България, Новаци от Македония, Пустец от Албания и Куфалово в Гърция. Те изясниха структурата на функциониране на общините, възможностите за развитие и необходимостта от по- тясно сътрудничество по регионални проекти.
Според кмета на македонската община Новаци - Лазар Котевски, общите интереси за четирите страни са свързани предимно с инфраструктурата. Сътрудничеството, което могат да си окажат общините, е и по линия на споделения опит, като според Котевски тук важна роля могат да изиграят държавите - членки на Европейския съюз - Гърция и България.
Кметът на Борован Петър Цветковски пък подчерта, че „за Брюксел е много важно сътрудничеството между общините от съседните държави. Ако всички действаме заедно, това ще е най-голямата придобивка", коментира още кметът от България, цитиран от агенция МИА. 
Предстоят още срещи през следващите 10 месеца. На последната среща в Гърция се очаква да се предложат проекти, с които да се кандидатства за средства от Инструмента за предприсъединителна помощ на Европейския съюз.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg