EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България без заплаха от наказателна процедура заради боклука

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България без заплаха от наказателна процедура заради боклука

mail16:32 | 17.07.2009прегледи 591 коментарикоментари 0


България не е заплашена от наказателна процедура във връзка с управлението на битовите отпадъци, заяви днес пред български журналисти комисар Меглена Кунева, която отговаря за защитата на европейските потребители.
В Европейската комисия е решено службата на комисаря по околната среда Ставрос Димас да извърши преглед на състоянието по събирането на битовите отпадъци и на сметищата във всички страни от Европейския съюз. Прегледът ще започне тази есен и докато не приключи няма да се предприемат каквито и да е мерки.
България трябва да изгради до края на другата година 55 регионални депа за събиране на битовите отпадъци. До момента са изградени такива 30 депа като това е станало със средства от 397 милиона евро, отпуснати по линия на предприсъединителната програма ИСПА.
Парите за оставащите депа ще бъдат получени по линия на оперативната програма "Околна среда". Очаква се тази есен Европейската комисия да одобри "оценката за съответствие" по програмата, след което ще могат да се ползват отпуснатите за изпълнението й около 1,8 милиарда евро.
България не закъснява с получаването на "оценките за съответствие" по различните оперативни програми. От над 400 такива програми за всички страни в Европейския съюз, "оценки за съответствие" досега са одобрени за не повече от 200, заявиха източници от Европейската комисия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1023