EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България напредва с безопасните храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България напредва с безопасните храни

mail13:40 | 13.07.2010прегледи 664 коментарикоментари 0


Еврокомисарят по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали оцени положително напредъка на България в областта на безопасността на храните на среща с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в Брюксел, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
В срещата участва и Паола Тестори Коджи - генерален директор на Главна дирекция "Здравеопазване и потребители". Обсъдени бяха въпроси, свързани със създаване на единен контролен орган - Агенция по безопасност на храните в България, обновената база данни за идентификация на животните с оглед проследяване от фермата до масата и граничният контрол. Обсъди се и изготвянето на стандарти за качество за месни, млечни и хлебни изделия, преходния период за суровото краве мляко (до края на 2011 г.), хуманното отношение към животните и ситуацията с класическата чума по свинете.
Комисар Дали даде положителна оценка на напредъка на България в областта на безопасността на храните, здравеопазването на животните и растителното здраве и подчерта че "в някои области степента на подобряване е впечатляваща".
Генералният директор на ГД "Здравеопазване на потребителите" Паола Тестори Коджи оцени високо усилията на компетентните органи в България за постигане на пълно съответствие с изискванията на Европейското законодателство като отчете трудностите, които срещат новите държави членки. Тя  изрази задоволство от нивото на сътрудничество между службите на ЕК и  готовност да оказва съдействие по всички въпроси от нейна компетентност.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162